Fight for growth

Vinnare av Årets Peppare 2019 är stiftelsen Goodsport

Tillbaka till alla nyheter
En man i svarta kläder i en träningslokal

Pressmeddelande 2019-01-22

Stiftelsen Goodsport fick igår kväll ta emot priset Årets Peppare i direktsändning på Idrottsgalan. Hans Kungliga Höghet Prins Daniel, som även sitter i juryn, delade ut priset som bestod av följande motivering:

Genom sitt personliga och uthålliga engagemang har Patrik Asplund genom sin stiftelse Goodsport lyckats peppa och motivera tusentals unga att hitta rörelseglädje runt om i hela Sverige. På kort tid har Goodsport vuxit till en landsomfattande verksamhet som skapar integration genom nya mötesplatser där barn och unga kan inspirera varandra och känna gemenskap. Stiftelsens strategiska och långsiktiga arbete skapar hela tiden bättre förutsättningar för fysisk rörelse och en positiv utveckling för såväl den enskilda individen som för samhället i stort. För sitt genuina engagemang, trovärdiga ledarskap och för en verksamhet som skapar skillnad för barn och unga varje dag tilldelas Patrik Asplund grundare av stiftelsen Goodsport priset Årets Peppare 2019.

På plats vid prisutdelningen fanns grundare och VD:n till stiftelsen Goodsport, Patrik Asplund.

I sitt tacktal valde Patrik Asplund att hylla en av sina stora förebilder, grundaren till Fryshuset, Anders Carlberg, som tyvärr inte längre finns ibland oss.

”För 25 år sedan träffade han en ung Skinnskalle. En ung arg kille med svarta kängor och rakad skalle. Anders visade en annan väg. En väg bort från Kriminalitet och Utanförskap. 25 år sedan står den där killen här idag och tar emot ett pris”, sa Patrik Asplund, VD till stiftelsen Goodsport.

Årets Peppare ska belöna en person, organisation eller ett initiativ som på ett inkluderande och tillgängligt sätt lyckats få barn och unga i Sverige att röra på sig. För att hitta Årets Peppare har nomineringar samlats in från svenska folket under hösten 2018. Därefter har juryn utsett tre finalister och där vinnaren igår kväll presenterades på Idrottsgalan.