Fight for growth

Zound Industries tecknar nytt avtal med Marshall

Tillbaka till alla nyheter
Ett montage av kvinna och en högtalare som hålls av två händer

 

Hörlurs- och högtalarbolaget har kommit överens med brittiska Marshall om ett nytt avtal som sträcker sig till 2033.

Det för Zound Industries så viktiga avtalet med Marshall har förhandlats under flera års tid, och uppges vara ett av skälen till att bolaget ännu inte har börsnoterats.

En stor del av Zound Industries försäljning kommer nämligen från hörlurar och högtalare med varumärket Marshall. Det tidigare kontraktet, som skulle gå ut 2022, har bedömts vara ett stort osäkerhetsmoment för potentiella investerare.

Men nu är avtalet äntligen på plats.

”Efter månader av spekulationer kan vi nu bekräfta att Zound Industries kommer fortsätta att arbeta med Marshall i många år framöver”, säger grundaren och styrelseordföranden Tommy Jacobsson

”Det har varit en lång resa att nå hit, men nu är det dags att fokusera på framtiden och bygga vidare på den framgång som Zound och Marshall redan har uppnått.”

Tidigare har samarbetet mellan Zound Industries och Marshall varit en ren licensaffär. Men som en del av det nya avtalet står det klart att Marshall dessutom blir delägare i Zound Industries. Den brittiska jätten får 5 procent av Zound.

Att de båda parterna till slut har kommit överens innebär också att Zound kan börja fokusera på att växa sin verksamhet.

”När avtalet nu är på plats kan vi verkligen fortsätta med vår uppskalning och det ger oss möjligheten att planera på lång sikt”, säger Zound Industries vd Pernilla Ekman.